הסכם גירושין חד צדדי

מה קורה כשהסכם הגירושין הינו חד צדדי?

המציאות כיום היא שלא מעטים מהרהרים בלבם ותוהים לעצמם “אני רוצה להתגרש מה עושים”? על מה אתם חושבים כאשר אתם חושבים על גירושין? לרוב מדובר על החלטה משותפת של בני הזוג לחתום את פרק הנישואין המשותף ולהפריד כוחות. גם כאשר תקופת הנישואין מסתיימת באקורד צורם ובגירושים שאינם בהכרח קלים, עדיין על דבר אחד מסכימים בני הזוג: על כך שנכון וצריך להיפרד. לצד המקרים הללו, ישנם גם מקרים בהם הבעל רוצה להתגרש והאישה לא וליהפך, ומקרים כאלו מכונים בשם גירושין חד צדדיים. גירושים כאלו הינם גירושים בהם שני הצדדים לא מגיעים להסכמה משותפת, כאשר הסיבות משתנות: החל מחילוקי דעות ביחס לעובדה כי אכן צריך להיפרד ועד לבעיות סבוכות יותר בהן אין הסכמה של בני הזוג ביחס להסכמי הגירושין העולים לדיון. במקרים כאלו כדאי להסתייע בליווי וייעוץ של עו”ד העוסק בדיני המשפחה כמו עו”ד טל איטקין.

הסכם גירושין חד צדדי

הסכם גירושין חד צדדי – האישה רוצה להתגרש והבעל לא?

ישנם המון מקרים בהם האישה רוצה להתגרש והבעל לא ומקרים בהם ישנן נשים המצהירות “בעלי רוצה להתגרש ואני לא”. חשוב לדעת כי לא בכל המקרים בהם ישנה מחלוקת ביחס לסיום הגירושין אכן ניתן להגיש תביעה בנושא גירושים חד צדדיים. ישנם מספר מקרים שרק אם הינם מתקיימים אכן ניתן לדרוש להתגרש בכל זאת. אז אילו מקרים כאלו קיימים? על פי ההלכה היהודית, ישנן סיבות שונות המאפשרות להתיר את ברית הנישואין והן מתחלקות לשתי קבוצות שונות: סיבות אובייקטיביות וסיבות סובייקטיביות. העילות האובייקטיביות מבוססות על מצב שעליו לא ניתן לערער, בעוד העילות הסובייקטייביות משקפות את מצבו הרגשי ותחושותיו של אחד מבני הזוג.

ישנם המון גברים שלא אחת מצהירים: “רוצה להתגרש מאשתי”. לכן, חשוב לדעת את אופייה של כל אחת מהקבוצות והאם אכן ניתן לקבל גט למרות סירובה של האישה. העילות האוביקטיביות מדברות על מקרים של בגידות, אי קיום יחסי מין בעקבות מחלה או מוגבלות, נסיעות עבודה ארוכות ובלתי מוגבלות בזמן וכדומה. העילות הסובייקטיביות מנגד הן מקרים של אי קיום מגע פיסי בעקבות חוסר נכונות. במקרים בהם אכן נתקלים במצב של גירושין ללא הסכמה, יש לשכנע על פי העילות האובייקטיביות והסובייקטיביות כי אכן צריכים לקבל גט.

 

מה קורה ובן הזוג לא מקבל את הכרעת בית הדין?

כאמור, המקרה בו אנחנו דנים הוא מקרה בו לא הצליחו בני הזוג להגיע להסכמה כי אכן עליהם להתגרש. במקרים שכאלו פונים אל עו”ד מיומן ומקצועי בדיני המשפחה לטובת ייעוץ וייצוג שהמון פעמים מגיע עד לבית המשפט. מה קורה במקרים בהם בית הדין הרבני אכן קיבל את תביעת הגירושין של בן או בת הזוג אך בכל זאת אחד מהם מסרב להתגרש? גם במקרים בהם המקרה הוא של גירושין ללא הסכמת האישה או גירושין ללא הסכמת הבעל, שניהם חשופים לסנקציות שונות.

 

למה צריך ליווי של עורך דין?

פרידה מבן או בת הזוג היא אף פעם לא קלה, גם במקרים והפרידה היא יזומה ובטוחים כי רוצים בה. מעבר לכך שצריך ידע ונסיון רב על מנת להוביל תיק שכזה בו אחד הצדדים לא מעוניין בפרידה, הרי שמדובר גם על מערבולת רגשית המגלמת בתוכה סוף של פרק, הליכה אל הלא נודע ועמידה במצב שאינו אידיאלי אל מול אדם שפעם הרגשות אליו היו חיוביים. בכל מקרה של גירושין ללא הסכמה בעדה הדרוזית, גירושין ללא הסכמה בעדה החרדית או גירושין שעליהם אין הסכמה עבור הזוגות החילוניים, הסתייעו בשירותי המשרד של עו”ד גירושין ומשפחה טל איטקין.

דילוג לתוכן