מה קורה כשמתגרשים ואין ילדים או רכוש משותף?
אם ישנו דבר סבוך במיוחד במעמד של גירושים מלבד הפרידה הזוגית וההסתגלות אל המצב החדש, הרי שהוא ההסכמה בדבר חלוקת הרכוש והמשמורת על הילדים. לצד הזוגות שהספיקו לצבור רכוש משותף ולבנות ביחד גם תא משפחתי בו הם מתגאים, עולים שוב ושוב מקרים של גירושין ללא ילדים וללא רכוש משותף. אם רכוש משותף יכול לעורר מחלוקות, סכסוכים קשים ועיכוב של הליך הגירושין, במקרים של הסכם גירושין ללא ילדים וללא דירה הליך הגירושין מתקדם מהר יותר ובני הזוג נפרדים בקלות יחסית.
לא בכל מקרה של גירושין ישנה חלוקה בין בני הזוג
הליך של גירושין ללא ילדים הפך להיות כבר הליך די שכיח, שהופך את הליך הגירושין במידה רבה לקל יותר. איך קורה ונוצר הסכם גירושין ללא ילדים וללא רכוש? ישנם זוגות שהיו נשואים פרק זמן קצר מאד – לעתים התקופה המדוברת היא של חודש לערך עד למספר חודשים בודדים. בפרק זמן כזה מובן שלא נוצר תא משפחתי, ובהמון מקרים גם לא מספיקים בני הזוג לצבור רכוש המשותף להם.
אם בתיקי גירושין שבהם מעורבים רכוש רב וילדים משותפים לבני הזוג ישנה מורכבות רבה, הרי שכאן לא עולה שאלת המזונות, חלוקה של רכוש משותף והסכמים שונים הרלוונטים. על כן, במצבים מסוג זה, על בני הזוג רק להסדיר את כל סוגיית הגט ולקדם את הסכם הגירושין.
הסכם גירושין ללא ילדים – מה כן חשוב לדעת?
המון פעמים מזונות נקשרים עם ילדים משותפים, אך כן כדאי לזכור כי גם במעמד של גירושין בלי ילדים, יכולה האישה לתבוע מבעלה את מה שנקרא מזונות אישה. מזונות אלו תקפים כל עוד בני הזוג עדיין בסטטוס נשואים. מזונות אלו מוגדרים כחובה של הבעל לספק את הצרכים של אשתו לאורך כל התקופה שלהם כזוג נשוי, כאשר סכום המזונות לאישה מבוסס על רמת החיים לה הורגלה האישה, בשידוך אל היכולות הכלכליות של הגבר. יחד עם זאת כן חשוב לציין, כי בעת שהגט יתקבל, זכות זו של האישה אינה תקפה יותר.