מזונות ילדים בגירים

כל מה שרציתם לדעת על המזונות לבגירים

חובת האב כלפי ילדיו במקרה של גירושין, היא חובה שלא ניתן לערער עליה. המשמעות? במקרה ובו בני הזוג החליטו שאינם ממשיכים לחיות ביחד – על האב לדאוג לכל הצרכים של ילדיו. נשאלת השאלה היא מה קורה בעת שהילד הופך בגיר? דמי המזונות כבר הופכים לדבר שניתן לערער עליו ואינם כבר חובה חד משמעית.

כידוע, התכלית הברורה של דמי המזונות היא לאפשר גידול נאות וראוי לילדים – גם במקרה בו ההורים כבר אינם חיים ביחד. הרווחה הכלכלית של הילדים מצטיירת כמטרת העל, כך שמדובר על חובה שחשוב למלא. בעוד ברור לכל כי על האב חובה לשלם דמי מזונות לילדיו עד גיל 18, דווקא מזונות ילדים אחרי גיל 18 נשארים עמומים ולא כולם יודעים מה החוק אומר לגביהם.

 

מזונות ילדים בגירים – מה החוק אומר?

אז מה עומד למעשה מאחורי תשלום מזונות מעל גיל 18? מדובר על חובה, או על משהו שניתן לערער עליו? כל הפרטים לפניכם. ראשית, חשוב לציין כי הדין בישראל שם את האב במרכז בכל הקשור לחובת המזונות על הילדים. סכום המזונות הינו סכום משתנה, המותאם לתיק הספציפי המדובר. המטרה הברורה היא לאפשר להעניק לילדים את כל אשר הם זקוקים לו, ולהבטיח כי הם יגדלו ברווחה. זאת כאמור ביחס להכנסות של ההורים וליכולת המשתנה שלהם. מה קורה בעת שהילדים כבר בגירים? האם יש שינוי בחוק והחובות מצד האב?

תביעת מזונות בגיר תתאפשר במצבים בהם הילד אינו יכול לכלכל את עצמו, וזאת בתנאי שלאב יש את היכולת הכלכלית להמשיך ולעשות זאת. בגירושין, קיימת אופציה נוספת כי מזונות בגיר תצוין בהסכם גירושין או בפסק דין על ידי בית משפט. כך לדוגמא, ניתן להיצמד אל תרחישים מוכרים בתרבות הישראלית: גיוס לצבא והמשך לימודים. כידוע, השירות הצבאי לא מאפשר לילדים לצאת לשוק העבודה, ועל כן הם זקוקים לסיוע מאביהם על מנת שיוכלו להתקיים בכבוד. דומה הדבר עם אלו המחליטים להמשיך את לימודיהם ולדחות את הגיוס, וכך ממשיכים ללמוד בכיתות י’ג ולפעמים גם י’ד. במקרה בהם האב יכול לכלכל אותם – הוא יהיה מחוייב להמשיך לעשות זאת. אם כן, כמה משלם האב מזונות לילד בגיר בתקופת לימודיו העל תיכוניים?

 

מזונות בן בגיר – כמה האב משלם?

אז במקרים בהם הילד זכאי להמשיך לקבל את תמיכתו הכלכלית של אביו, הוא יוכל לתבוע זאת בהנחה והאב יכול להרשות זאת לעצמו כלכלית. כעת, עולה השאלה החשובה והיא איך מחשבים את דמי המזונות לילדים הבגירים? חשוב לדעת כי דמי המזונות אינם נשארים כפי שהיו עד כה, אלא הם משתנים בהתאם לשינוי הסטטוס של הילדים לבגירים. החישוב של דמי המזונות לילדים נעשה באופן הבא: שליש מסכום המזונות המלא שהיה מוכר עד היום. חשוב לציין זאת, מאחר ולא מעטים אלו הבטוחים כי דמי המזונות נמשכים כפי שהיו, אך בפועל – מאחר והילד כעת בגיר, הרי שצרכיו משתנים ואינם דומים לאלו שהיו קודם לכן.

 

למה דווקא עו”ד טל איטקין?

המשרד של עו”ד איטקין כבר פועל קרוב לשני עשורים. המשרד עוסק במענה מלא בכל הקשור לדיני המשפחה. אם גם אתם מוצאים את עצמכם עם שאלות ותהיות הרלוונטיות לתחום זה, תוכלו להנות מהידע העשיר, הניסיון והותק של המשרד.

תוהים לגבי החובות ביחס למזונות לילד בגיר, מזונות בגיר נכה או נושאים אחרים? עו”ד טל איטקין כאן בשבילכם. אם יש לכם שאלות שונות לרבות התיישנות מזונות בגיר או כל נושא אחר בתחום – תוכלו להגיע לפגישה ולקבל את כל המידע הנחוץ לכם על מנת לממש את הזכויות שלכם.

דילוג לתוכן