גבר אשר מחליט לקחת אישה ולהפוך אותה לאשתו מתחייב למעשה לדאוג לה, לכלכל אותה ולספק את כל צרכיה. על פי דין תורה הבעל הוא האחראי לרווחה של אשתו, כלומר הוא אמור לספק לה את הצרכים הקיומיים כמו אוכל ומקום לינה אבל גם את הצרכים האחרים כמו תכשיטים, חופשות והנאות החיים האחרות. למרות שהתקופות השתנו וכיום השוויון בין גברים ונשים הוא כמעט מוחלט, עדיין על פי ההלכה הגבר הוא המפרנס והוא זה שאמון על חיי הרווחה של האישה. מזונות אישה בלי ילדים יכולים להישלל ממנה רק במידה והאישה מורדת, אינה מסכימה לקיים יחסי זוגיות עם בעלה, קיום יחסי מין עם גבר אחר או בגידה מתמשכת.
בכל מקרה אחר חייב הגבר לשמור על החוקים ההלכתיים ולדאוג לאשתו לחיים נוחים וראויים עד כמה שאפשר. במקרה של גירושין, הגבר מחויב לספק לאשתו את תנאי החיים לה הורגלה. למשל אם הזוג היה רגיל לטוס לחופשה מחוץ לגבולות ישראל שלוש פעמים בשנה, האישה בהחלט יכולה לדרוש זאת ואם התשלום מזונות שהיא מקבלת יספיק רק לחופשה אחת בשנה היא יכולה לתבוע את זכויותיה. מזונות אישה ללא ילדים זו העזרה של הגבר לאשתו, זו הדרך של הגבר לסייע לאישה שלו להמשיך לעמוד על הרגליים וזאת למרות שהפרידה גם כואבת מבחינה נפשית וגם קשה מבחינה כלכלית.
מזונות אישה ללא ילדים – הגבר ימצא את הדרך
טל איטקין מחדדת שוב את עקרון “עולה עמו ואינה יורדת עמו” שאומר שאם האישה התרגלה לצורת חיים ולרמת חיים מסוימת אזי הגבר מחויב להמשיך וספק לה את מה שהורגלה אליו האישה. על מנת לספק לאישה את מזונותיה הגבר מחויב לעשות ככל שביכולתו, גם אם זה אומר למצוא עבודה נוספת בנוסף לעבודה הראשונה שלו. כמובן שישנן סיבות מקלות כמו איש חולה או למשל גבר המרצה עונש מאסר אך במצב רגיל הגבר חייב לעשות הכול כדי לדאוג לאשתו לחיים נוחים וקלים.
הליך גירושין הוא הליך כואב, אך הוא מורכב מחוקים ודינים מאוד ברורים. עורכת הדין טל איטקין מכירה את כל החוקים, הדינים והסעיפים הקטנים ביותר הקשורים בדיני המשפחה ובדיוק זו רמת המקצועיות שאנו מבקשים לעצמנו בתחום שזר לנו. עו”ד מקצועית ומנוסה לעומת עורכת דין מתחילה ובנונית יכולה לעשות את ההבדל בין הצלחה במאבק המשפטי בין הישארות ללא כלום – זו לא החלטה שמומלץ לקחת בה סיכונים.