כאשר בני זוג מחליטים להתגרש זו יכולה להיות החלטת הדדית ומשותפת וזו יכולה להיות החלטה חד צדדית אשר מהווה התחלה לתהליך גירושין ארוך ומתיש. במידה ובני הזוג אינם מצליחים להסכים על תנאי הגירושין מבחינת חזקת הילדים או הרכוש המשותף תוגש תביעת גירושין ויתחיל ההליך שבסופו יוחלט על הדרך בה תתבצע הפרידה של בני הזוג. התביעה יכולה להיות מוגשת לבית הדין הרבני או לבית המשפט לענייני משפחה וזו בהחלט החלטה כבדת משקל. כל בית דין בודק את בקשת תביעת גירושין בדרכו שלו ועל פי הנהלים בהם הוא מכיר.
הזוג חייב לדעת כי תביעת גירושין היא המוצא האחרון שבו יש לנקוט ורק לאחר כי כל האמצעים העומדים לרשות הזוג קרי גישור, ייעוץ זוגי, ניסוח הסכם ממון ועוד לא עלו יפה יש להגיש את הבקשה לגירושין ולהתחיל בתהליך שיודעים אומנם איך הוא מתחיל אך אף אחד לא ידוע כיצד הוא יסתיים.
מה המטרה כאשר מגישים תביעת גירושין
תביעת גירושין מוגשת כאשר בני הזוג אינם מצליחים להגיע לבדם לפתרון מוסכם על שני הצדדים. המחלוקות יכולות להיות על רקע המשמרות של הילדים המשותפים, חלוקת הרכוש המשותף, מאבק על הבית המשותף ועוד סיבות רבות. מאבקים אלו מלווים לא פעם בהכפשות ושקרים מצד שני הצדדים המנסים לחזק את עצמם על ידי החלשת הצד השני. בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה הוא מעין מבוגר אחראי שבוחן את המקרה בקור רוח ללא האמוציות השרויות בבני הזוג ומנסה להגיע לפתרון הנכון והצודק ביותר. כאשר ישנו מאבק על הילדים או הרכוש, בית המשפט בוחן את הסוגיה ובסופו של דבר מחליט כיצד זה יתבצע הלכה למעשה. חשוב להדגיש כי פסיקתו של בית המשפט מחייבת כמובן את שני הצדדים ואי עמידה בהחלטת השופט או זלזול בה היא מעשה פלילי לכל דבר.
שני הצדדים מגיעים לבית המשפט כאשר אחד הצדדים מגיש את תביעת הגירושין, כלומר לצורך העניין יש צד תובע וצד נתבע. גם אם הנתבע אינו מסכים עם ההחלטות ומרגיש כי נעשה לו עוול חובתו היא לקבל את הפסיקה ולנהוג לפיה כמו בכל משפט אחר. תביעת גירושין גוררת לאחריה מאבק מתמשך בין שני אנשים שעד לא מכבר אהבו, דאגו והבינו זה את זה אך כעת עסוקים במלחמת חורמה האחד נגד השני ולכן על השופט הפוסק בנושא לשקול את כל ההיבטים ולהגיע לפתרון שיפגע כמה שפחות בכל אחד מבני הזוג.
האם ישנה עדיפות למגיש תביעת הגירושין?
ניתן לומר כי התשובה היא חיובית. אין זה אומר שמגיש תביעת גירושין יקבל בכל המקרים את רצונו אך בהחלט להיות הצד שמגיש את תביעת הגירושין ולא הצד שמקבל את ההזמנה למשפט הוא המצב האידיאלי. ראשית, מגיש התביעה למעשה מחליט היכן ידון נושא ההיפרדות: בבית הדין הרבני או בבית המשפט בענייני משפחה. בנוסף, המסמכים הראשונים אותם רואה השופט הם התביעות של המגיש ורק במשפט הוא שומע את טענות הנגד של הצד השני. יש עדיפות גדולה למי שיגיש ראשון את תביעותיו והוא זוכה ליתרונות לא מעטים, בעיקר שמדובר בשלבים הראשונים של משפט הגירושין.
משרד עורכי הדין טל איטקין עוסק כבר למעלה מ-15 שנה בכל תחומי המשפחה ודיני המשפחה ויוכל לסייע לכם בעת הגשת תביעת גירושין. מדובר בתהליך מורכב וקשה הן מבחינה משפטית והן מבחינה אמוציונאלית אך בעזרת העזרה המקצועית הנכונה והליווי המסור והמקצועי של משרדנו תוכלו להיות רגועים שאתם בדרך הנכונה – לפרטים נוספים צרו איתנו קשר.