הוצאת צו ירושה

צו ירושה מוגש כאשר הנפטר אינו השאיר אחריו צוואה מסודרת ולכן אין מי שיקבל את עזבונו. בסיטואציה כזו, מגישים היורשים את הבקשה ללשכה המתאימה לרשם הירושות ובה הם למעשה מבקשים כי כל רכושו של המנוח יעבור אליהם. ישנם מקרים שבהם אומנם יש צוואה אך היא אינה מכסה את כל רכושו של המנוח ולכן מוגש צו ירושה על יתר הרכוש שאינו מופיע בצוואה. את הבקשה מגישים על גבי טופס מיוחד ובו מפורטים כל היורשים אשר מבקשים חלק מעזבונו של המנוח. במידה וישנם יורשים חוקיים אשר מוותרים על חלקם בירושה יש לציין זאת בצורה ברורה על גבי הטופס. את הבקשה ניתן להגיש עצמאית או להשתמש בשירותיו של עורך דין המתמחה בענייני ירושות.

 

כיצד מגישים את צו הירושה בבית הדין הרבני?

הוצאת צו ירושה אינה מסתכמת רק במילוי דף הירושה אלא ישנם מספר מסמכים שיש להוסיף לבקשה. ראשית, יש לכתוב בצורה ברורה את כל היורשים אשר מבקשים לקבל חלק מעזבונו של המנוח. במידה ומישהו מהיורשים מוותר על חלקו יש להמציא מסמכים המעידים על כך. על הטופס חייבת להיות חתימה של גורם מנהלי אשר יכול להיות עו”ד, שופט בבית משפט ישראלי, דיין בבית הדין הרבני או ראש ראשות מקומית. את הבקשה יש לשלוח ללשכה הקרובה ביותר לביתו של המנוח. במידה והנפטר היה חי בחו”ל יש להגיש את הבקשה ללשכה הסמוכה למקום הקרוב ביותר שבו נמצאים הנכסים של הנפטר. כמובן שעוד בטרם הגשת צו הירושה יש לשלם את האגרה ולהוסיף לבקשה את האישור על התשלום. כמו כן, יש לצרף אגרת פרסום בעיתון על מנת לעורר התנגדויות של כאלו החושבים שהמבקשים אינם רשאים לקבל את עזבונו של המנוח.

 

הוצאת צו ירושה – התשובה לבקשה

לאחר המצאת כל המסמכים הרלוונטיים שנוספים לטופס שמולא בצורה חוקית ונכונה יש להמתין כחודשיים עד לאישור או דחיית הבקשה. הבקשה מועברת לידי האפוטרופוס הכללי וגם כאמור מפורסמת בעיתון יומי. הפרסום בעיתון נועד בשביל לראות האם ישנם מתנגדים לבקשה ואם כן לבחון את בקשת המתנגדים. במידה ואין מתנגדים, התיק יועבר לבא כוחו של היועץ המשפטי לממשלה ויקבל את אישורו הסופי. תהליך זה אורך כחודשיים אך יכול להסתיים גם לפני כן. עיקר הזמן וא על מנת לראות שאכן אין שום מתנגדים לבקשה. חשוב להבין כי המנוח כבר אינו יכול לתת את דעתו וישנם אנשים היכולים לנצל זאת. לכן אין החלטה מיידית עם הבקשה והתשובה מתעכבת בעיקר בשל העניין הזה. הוצאת צו ירושה הוא אינו תהליך מסובך או מורכב אך חשוב לבחון אותו מכל הצדדים על מנת להעניק את העיזבון לאנשים הראויים אליו ולהימנע ממעשה נוכלות של אנשים המנצלים מצב רגיש.

 

איך נראה צו ירושה?

הוצאת צו ירושה הוא אינו תהליך באנשים מבצעים מדי יום ולרוב המבקשים עושים זאת בפעם הראשונה. טופס צו ירושה ניתן להוריד מהאתר ובראשו ניתן לבחור האם הבקשה תיבדק על ידי הרשם לענייני ירושה או על ידי בית הדין. בחלקו הראשון ישנם הפרטים של מבקשי הירושה ושל המוריש. בחלקו השני של הצו מפורטים בני משפחתו של המנוח הכוללים את בן או בת הזוג והילדים ואת הזכויות שלהם. בחלקו השלישי של הצו מפורטים השינויים שלאחר מותו של המנוח וכוללים את מי שמוותר על הירושה ומי שמבקש להצטרף אליה. בחלקו הרביעי מפורטים המבקשים לירושה, זה למעשה סיכום כללי של הסעיפים הראשונים. בסעיף האחרון ישנו מקום לפרט על המסמכים המצורפים לבקשה.

 

הוצאת צו ירושה אינו תהליך פשוט, הן מבחינה משפטית והן מבחינה רגשית ולכן מומלץ להיעזר בעורך דין גירושין שמכיר היטב את הנושא. משרד עו”ד טל איטקין נוסד לפני 14 שנה והוא בעל ניסיון עשיר בתחום ענייני המשפחה וצו הירושה בתוכו. המשרד שלנו מתחייב לעבוד בשיתוף פעולה מלא עם הלקוח ולהעביר לו את כל המידע הדרוש על מנת שיגיע להחלטה הנכונה. תהליך בקשת צו הירושה הוא תהליך שלא רבים מכירים אותו לעומק ולכן רצוי לבצע אותו בשיתוף עור דין שיוכל לעזור לכם עד סוף התהליך.

דילוג לתוכן