מזונות אישה שעזבה את הבית

האם אישה יכולה לקבל מזונות ברגע שהיא עוזבת את הבית?

ביום החתונה המרגש שלכם, נשבעתם אחד לשניה להיות זה לצד זו לנצח נצחים. לעתים, סיפורי אהבה, גם אלו הגדולים ביותר, מגיעים לנקודת אין מוצא, ולאחר ניסיונות רבים מחליטים בני הזוג להיפרד. החיים הם דינאמים ולא ניתן לתכנן את מהלכם, וכך קורה שחיי הנישואין נגמרים לעתים באקורד צורם. ישנם מקרים, בהם מגיעה האישה למצב שבו היא לא מסוגלת יותר לחיות תחת אותה קורת גג עם בן זוגה, מה שמביא אותה למעשה הקיצוני- עזיבת הבית.

לאישה ישנן חובות שהיא אמורה למלא כלפי בעלה, ובעת שהיא עוזבת את הבית, הרי שזכויותיו נפגעות ועל כן היא יכולה להיות שלא זכאית למזונות. עו”ד טל איטקין על כל מה שצריך לדעת בנושא מזונות אישה שעזבה את הבית.

 

האישה עזבה את הבית? עילה מוצדקת לפסילת המזונות

כאמור, התרחיש האידיאלי הוא חיי נישואין המבוססים על כבוד הדדי ועל אהבה גדולה. לעתים, ישנן נשים שבוחרות מסיבות שונות לא להמשיך לגור עם בעלן באותו הבית, ועל כן הזכויות שלהן נפגעות. חשוב לדעת, כי במקרה והבעל יהיה זה שעוזב את הבית, הרי ששום זכות של האישה הקשורה למזונות אינה נפגעת והיא תהיה זכאית להם על פי חוק. אך, מה קורה בעת שהאישה עוזבת את הבית ?

אם האישה תעזוב את הבית מסיבה שאינה מוצדקת, הרי שהיא עתידה לאבד את הזכות שלה למזונות. השאלה הגדולה והנשאלת היא מה היא סיבה מוצדקת, ועל כן צריך להסתייע בשירותיו של עורך דין שיוכל לפענח את המקרה ולהבין את מקומו בחוק. אישה שעזבה את הבית על דעת עצמה ועדיין רוצה להנות מהזכות שלה למזונות, תצטרך להוכיח כי לא הייתה לא ברירה, אלא לעזוב את הבית. לשם כך צריך להסתמך על טענות והוכחות. ע”וד טל איטקין מתמחה בתיקים מסוג זה.

 

באילו מקרים אישה עוזבת את הבית?

מזונות לאישה שעזבה את הבית ינתנו בעת שיוכח כי לא הייתה לה ברירה, אלא לעזוב את הבית המשותף עם בעלה. כאמור, במקרים כאלו היא לא עמדה בהתחייבות להיות לצד בעלה, ועל כן אין היא זכאית לקבל את המזונות. למרות זאת, בעת שתוצג טענה משכנעת בפני בית המשפט, הרי שהיא תוכל לקבל מזונות למרות שהיא נעדרה מהבית. המקרים בהם האישה תוכל לזכות במזונות הם מקרים בהם הבעל פעל נגדה באלימות, בעת שהיא עברה התעללות נפשית, או במקרים בהם בעלה אינו גר בסביבתה ועל כן היא עזבה את הבית על מנת לגור עם הוריה כי אינה רוצה לגור בבית לבדה. סיבות אלו נקראות על פי הדין העברי “טעם מבורר”. לפי פסק דין ע”א 256/65 מילר נ’ מילר, “נקבע על ידי כב’ מ”מ הנשיא, השופט משה זילברג, כי על מנת לשכנע את בית המשפט כי עזיבת האישה את הבית הייתה מוצדקת, נטל ההוכחה המוטל על האישה הוא קל מאוד, כמשקלה של נוצה.” כלומר, מספיק שהאישה תביא טעם קל להצדקת מעשה העזיבה.

כאשר המקרים באים בפני ביהמ”ש בוחנים האם סיום חיי הנישואים היו ידועים מראש לפני עזיבת הבית?. כדוגמת פס”ד 9727-06-10 ש.ס נ’ ש.י ובו בית המשפט פסל את מזונות האישה למרות עיזבתה המוצדקת טען כי חיי הנישואים הגיעו לקיצם טרם העזיבה.

כאשר מדובר על מקרה של מזונות אישה שברחה מהבית, הרי שצריך להציג בפני בית המשפט הוכחות מוצקות המצדיקות את עזיבת הבית. עו”ד טל איטקין מתמחה בענייני משפחה וגירושין וצברה ניסיון רב בתיקים מסוג זה.

דילוג לתוכן